Over mij

Over mij - Romanca van VuureMijn naam is Romanca van Vuure, afgestudeerd in Media, Informatie & Communicatie en dol op het tikgeluid van mijn toetsenbord. Geef mij een blanco canvas en ik maak er een kleurrijk kunstwerk van.

Als meisje was mijn favoriete uitje van de week een bezoek aan de bibliotheek. Stapels boeken nam ik mee naar huis en verslond ik binnen enkele dagen. Het heeft mij altijd al gefascineerd hoe schrijvers verhalen zo beeldend optekenen. Dat wilde ik ook kunnen! Als nieuwsgierig mens leen of koop ik nog steeds boeken die mijn interesse wekken, ook tijdschriften laat ik niet snel aan mijn neus voorbijgaan. Maar, zelf toveren met woorden... Ja, dat doe ik het liefst!

Journalist Hoorn

Ik woon met mijn vriend, dochtertje en twee katten in Hoorn. Als journalist zie ik het als mijn missie om belangrijke verhalen te vertellen, die anders geen podium zouden krijgen. Mijn inspiratie voor onderwerpen haal ik vaak uit het dagelijks leven en uit kwesties die bij mij vragen oproepen. Ik ben erg nieuwsgierig en niet bang om kritische vragen te stellen aan grote namen. Van interviews met economen, artikelen over de zorg en onderwijs, tot recensies.

Online Contentspecialist

Als Online Contentspecialist kleur ik graag buiten de lijntjes. Geef mij een onderwerp en mijn persoonlijke ideeënfabriek draait. Of het gaat om een ijzersterke contentstrategie, socialmediastrategie of het schrijven van boeiende artikelen. Ik sta bekend om mijn brede kennis, duidelijke online visie en werk het liefst crossmediaal. Organisaties op de (online) kaart zetten door toegankelijke en interessante content op maat, daar word ik blij van.

Tot slot

Ik werk graag voor non-profit organisaties, denk liever niet in hokjes en thema's als onderwijs, finance, duurzaamheid en gezondheid spelen een grote rol in mijn leven. Als ik mijn laptop eenmaal heb dichtgeklapt, dan ben ik regelmatig:

♦ Aan het kletsen met vrienden onder het genot van een drankje,

♦ Eropuit met mijn peuter

♦ Met een grote bak popcorn in het filmhuis te vinden,

♦ In het theater aan het genieten van een dans-of theatervoorstelling

♦ Op een festival aan het dansen.

Kun je mij niet vinden op deze plekken? Dan sta ik waarschijnlijk in de keuken te bakken, weer de zoveelste oude tafel op te knappen of mijn verzameling (moestuin)planten toe te zingen.

Samenwerkingen & opdrachtgevers