(Nieuws)artikelen

Vijf tips van een onderhandelcoach: wat als je mannelijke collega meer verdient?
Stel je werkt al een aantal jaar met veel plezier, maar dan kom je erachter dat je mannelijke collega meer verdient voor hetzelfde werk. Wat kan je dan het beste doen? Hoe maak je het bijvoorbeeld bespreekbaar bij je leidinggevende en zorg je ervoor dat het verschil wordt rechtgetrokken? Wij vroegen het onderhandelcoach Merel van der Wouden.

De toekomst van de 30-urige werkweek: 'In de zorg kan het juist meer handen betekenen'
‘CNV pleit voor het invoeren van de 30-urige werkweek. Want, hoe mooi zou het zijn als we betaald werk beter weten te combineren met mantelzorg, nevenactiviteiten en je gezin? Het klinkt bijna als te mooi om waar te zijn. Is dit dan ook wel haalbaar in alle sectoren? CNV Zorg & Welzijn-voorzitter Anneke  Westerlaken gaat in op de (kritische) reacties van het werkveld op social media.

Zorgen binnen het speciaal onderwijs: 'Doe ik wel genoeg?'
Voor kwetsbare leerlingen met een verstandelijke beperking, handicap of psychische problemen is het in de coronaperiode niet makkelijk. Structuur en regelmaat zijn volledig weggevallen. Om niet te vergeten dat elke leerling behoefte heeft aan andere zorg en onderwijs. Hoe doe je dat op afstand? Een uitdaging voor leraren en ondersteunend personeel in het speciaal onderwijs. Lees verder.

Extra zorghanden uit verschillende hoeken - Deze vrijwilligers twijfelden geen moment
De vraag naar extra personeel in de zorg is nu vanzelfsprekend groot. Duizenden voormalig zorgverleners en andere vrijwilligers hebben zich al aangemeld om te helpen in de zorg in strijd tegen het coronavirus. Onder meer ex-Babe-zangeres Marga Bult bood haar hulp kortgeleden al aan, maar onder de vrijwilligers zijn nog vele anderen die normaal gesproken een heel ander beroep hebben. Lees verder.

Werkgevers moeten pauzes meer stimuleren
‘Pak dat rustmoment!’
Regelmatig een pauze nemen tijdens een reguliere werkdag heeft een positief effect op de productiviteit van een werknemer. Dat geldt nu tijdens de coronaperiode misschien wel meer nu veel mensen vanuit huis werken, of omdat ze zich dubbel inzetten omdat ze een vitaal beroep uitoefenen. Toch wordt een rustmoment nog lang niet altijd gestimuleerd vanuit een organisatie. En dat terwijl psychologen het van harte aanbevelen om tijdens een werkdag regelmatig een momentje voor jezelf te pakken. Lees verder.

 

Europa in met locatie-onafhankelijk onderwijs: 'Het wordt zeker geen feestreis'
Locatie-onafhankelijk les krijgen, dat klinkt misschien als een utopie. Voor een groep studenten van Helicon MBO Den Bosch komt deze droom uit. In een maand tijd trekken dertien reislustige studenten met docenten Bjorn Hillebrandt en Tatjana Fens als digital nomads door Europa. Hillebrandt: ‘Waarom zou je elke dag naar hetzelfde schoolgebouw gaan, als je de wereld hebt om te leren?’ Lees verder.

 

Demi Joy Helgering (25), Longverpleegkundige: 'Er gaan gelukkig nog steeds patiënten naar huis'
'Mijn eerste dienst in de periode van de coronacrisis was op donderdagavond 19 maart. Dat was het moment dat ik mij realiseerde dat dit echt next level is. Lees verder.